Jechałam do Chełmna z wielką ciekawością .
Zastanawiałam się jak miasto prezentuje się w Dzień św. Walentego.
Czytałam na stronie internetowej ,że odbywa się konkurs na „Najpiękniejszą Witrynę Walentynkową”.
Wiedziałam ,że na placu przy Ratuszu Miasta odbędzie się próba zgromadzenia największej ilości par,które miały zatańczyć rumbę . Zaplanowano pobicie Rekordu Guinnessa . Należało wcześniej się zarejestrować a znakiem rozpoznawczym było pulsujące czerwone serduszko.
W programie dla zakochanych był wielki tort od firmy LOTTO czyli atrakcji wiele…
Nie spojrzałam na miasto okiem zakochanych lecz okiem turysty .
Myślałam jak miasto wykorzystuje dzień walentynek na promocje.
I co …troszkę rozczarowałam się bo oczekiwałam ,że witryny będą tak piękne jak śliczne są odnowione secesyjne domy.
Niestety dekoracji było niewiele.
Nie zobaczyłam żadnego plakatu , który by informował przybyszów o godzinie rozpoczęcia konkursu tańca.
Bardzo dobrze wykorzystali ten dzień okoliczni producenci wiejskiego chleba, wędlin spod strzech a także sadownicy jabłek z okolicznościowym napisem w cenie 3 zł 50 groszy sztuka! - Biznes !?
Restauracje i kawiarnie były przyozdobione kwiatami oraz różnymi motywami serc i czerwieni.
Niestety nie czekałam na wieczorne układanie lampionów w kształcie wielkiego serca a sądzę ,że to byłby bardzo ciekawy obraz . Były koncerty …głośna muzyka na placu ratuszowym coś co seniorce nie bardzo odpowiada.
Rekord w tańcu „padł” . Wielkie brawa dla zakochanych zawodników!
Wiecej na temat Chełmna poczytasz pod datą 23.08.2013 Utrwaliłam parę fotograficznych chwil .
Dodaję także mój PIERWSZY „film” zamieszczony na YouTube.
Małgorzata Z Chełmno
Zapraszam na krótki spacer .
Zobaczyć możesz tutaj :
TUTAJ .