Geoblog.pl    zula    Podróże    Pisa,Siena,Lucca- 2011...włoski trójkąt piękna ! - opis    Wylądowałam ... jestem we Włoszech !
2011
paź

Wylądowałam ... jestem we Włoszech !

Włochy
Włochy, Pisa

. Po dwudziestu minutach byłam już na pokładzie ptaka , który szczęśliwie przeniesie mnie do Włoch .
Ponad dwugodzinna podróż umilana była przez obsługę serwisem: …kawa, herbata , gorący kubek a może kanapka .
Potem oferowano o dziwo …papierosy ? a na dodatek jeszcze losy za 2 euro , które podobno dają szanse na telewizor , daleką podróż i coś jeszcze . Chętnych jednak nie było wielu .
Lot był spokojny , Ewa przysypiała a ja zagadywałam ją różnymi pytaniami aby tylko mieć „towarzysza podróży” .
Oglądałam mijane miasta , które rozświetlone były niezliczona ilością świateł .
Wiedziałam ,że po wylądowaniu oczekiwać na nas będzie samochód z hotelu a ja miałam tylko wypatrywać swojego imienia .
Taką wybrałyśmy wersję dojazdu do hotelu ponieważ planowany przyjazd był około dwudziestej trzeciej . Koszt dojazdu to 3 euro od jednej osoby . Wyszłyśmy jako jedne z pierwszych i momentalnie zobaczyłam na dużej kartce wydrukowane moje nazwisko i imię . Pan zabrał do pięknego mercedesa …niby nic a cieszy ! .
Za moment byłyśmy w hotelu Albergo La Pace . Elegancko od samego progu lecz pokój dosyć skromny i zobaczyłam …wąskie łóżka . Szerokość posłania osiemdziesiąt centymetrów to stanowczo zbyt mało jak na tak wielka osobę jaką jestem !.
Dało mi to do myślenia …oj wiele. Śniadanie- bufet było w cenie noclegu i zapewne tym razem nie opuszczę posmakowania włoskich delicji! .
Po długim dniu w którym byłyśmy w Warszawie , Krakowie a wylądowałyśmy w Pizie zapadłam bardzo szybko w błogi sen .

marianka
marianka - 2011-11-01 18:51
O piękna Pisa, zazdroszczę! A najbardziej Sieny, którą widzę na trasie;)

mitrofan
mitrofan - 2011-11-01 19:11
Gosiu, jesteś niemożliwa! Pozdrawiam MK

mirka66
mirka66 - 2011-11-01 20:41
O ! tak ,Pisa jest piekna.

danach
danach - 2011-11-02 11:48
oj to ten rok pod znakiem Włoch :)

zula
Małgorzata Zulczyk
zwiedziła 18.5% świata (37 państw)
Zasoby: 1046 wpisów1046 5055 komentarzy5055 10768 zdjęć10768 185 plików multimedialnych185