Wtorek - 24 Lipiec .
Dzisiejszego dnia wyznaczyliśmy trasę z Muszyny – Złockie do Krynicy przez Powroźnik . We wsi Powroźnik znajduje się zabytkowa cerkiew drewniana wzniesiona na początku XVII wieku. Spotykamy tutaj małą grupę malarzy , którzy wyznaczyli sobie plener w tym oto miejscu. Robimy zdjęcia , ktoś nawet utrwala na kliszy fotograficznej fragment olejnego obrazu powstającego w rękach młodego malarza.
Idziemy dalej szlakiem niebieskim przez Szaloną Górę i Górę Parkową .
Ta ostatnia ma siedemset czterdzieści jeden metrów i osłania uzdrowisko Krynica od wschodu pięknymi lesistymi stokami. Spotykamy spacerujących ludzi a my z Góry Parkowej zjeżdżamy w ciągu trzech minut kolejką linową do Krynicy.
Zwiedzamy uzdrowisko , robimy zdjęcia pod pięknym pomnikiem Adama Mickiewicza , w parku zdrojowym na tle słynnego domu Kiepury a także w środku nowego domu zdrojowego.
Wszyscy uzdrawiamy się wodą „ Jana” , „Kryniczanka „ czy ktoś woli „ Zubrem „.
Wieczornym pociągiem wracamy do Muszyny . Dochodzimy do naszego obozowiska aby spędzić tutaj kolejną noc a jutro skoro świt wyruszyć na Jaworzynę Krynicką i Wierchomlę – do bacówki Stanisława , którego tak często wspominaliśmy po powrocie z majowej wędrówki .