9 Kwiecień 2011
Wspaniale jest zabrać ze sobą aparat fotograficzny i ruszyć ...na spacer po mieście .
Zobaczymy budynek I LO im Cypriana Norwida , zatrzymamy się na moment przy Kościele Piotra i Pawła na Placu Wolności .
Potem podejdziemy do Hotelu Bohemy , który gości w swych progach znane osobistości kultury , nauki i polityki .
W ten dzień udało mi się wykonać wiele zdjęć , które są uzupełnieniem do poprzednich odcinków o Bydgoszczy.
Mam nadzieję ,że ta strona będzie otwarta na kolejną fotograficzną relację ...ze spaceru w następne dni roku.
21 Kwiecień
Magnolie są w centrum miasta - znajdują się przy dawniejszym Instytucie Rolnictwa . To stare lecz jak piękne drzewa . Trzeba się bardzo śpieszyć aby w tych kilkunastu dniach uchwycić całe piękno.
Już 8 Maj ...
Odwiedziłam ponownie park . Słońce zachęcało do spaceru .
W Bydgoszczy odbywa się Festiwal Teatralny i te ...barrrrrdzo wysokie postacie zachęcały do przyjścia na spektakle .
Przykro lecz nie lubię współczesnego teatru zdecydowanie wybieram klasyczną formę sztuki.
W moim mieście kursuje tramwaj wodny - obiecuję ,że umieszczę na stronię zdjęcia z pokładu !