uwaga
Niestety nie mogę umieścić prawidłowo na mapie miejscowości Grudziądz
- nie pokazują się współrzędne i zrobiłam na ...chybił trafił.Koncert odbył się na dziedzińcu Muzeum im. ks W.Łęgi .
Koncert przez organizatorów nazwany "kameralnym" z limitowaną ilością osób.
Bilety kupiłam na stronie Kup bilecik i ...pojechałam do Grudziądza.
Niestety to dla mnie już prawie wyprawa...ale dałam radę wejść do pociągu na trasie Bydgoszcz Grudziądz.
Koncert cudowny.
Pięknie zaśpiewane utwory i wspaniałe dźwięki zespołu muzycznego pod kierownictwem Macieja Muraszko z którym gra Pani Stanisława Celińska.
Były piosenki z płyty "Malinowa " i "Atramentowa" oraz "Jesienna"...
To wydarzenie wyjątkowe . Artystka bardzo szybko nawiązuje kontakt z publicznością.
Pani Stanisława Celińska w przerwach między utworami opowiada fakty z własnego życia...
Koncert w Grudziądzu to wydarzenie szczególne, którego nikt z organizatorów się się spodziewał.
Ulewa !
Nagła i spodziewana lecz może nie o takiej sile...podkoszulkę miałam mokrą a byłam w kurtce .
Lało okrutnie...
...Pani Stanisława Celińska przerwała koncert i zaprosiła wszystkich do siebie na scenę.
"zabierajcie krzesełka i proszę siadajcie blisko mnie"
Nieśmiało lecz po ponownym zaproszeniu widzowie poszli na scenę.
Koncert po kilku minutach rozpoczął się ponownie.
Było wspólne śpiewanie ...tańczenie i ...serdeczność ...coś czego się nie zapomina !
Pani Stanisława Celińska śpiewała w Grudziądzu kilkakrotnie i z chęcią powraca na organizowany w tym mieście Festiwal Fado.
POSŁUCHAJ .